Yahya Kaptan Ortaokulu

Vizyon: Çağdaş, milli ve ahlaki değerlere sahip, hayata çok yönlü bakabilen, problemlere karşı çözüm üretebilen bireyler yetiştirmenin yanında, eğitim öğretim ortamlarının etkin ve verimli bir şekilde kullanıldığı ve modern çağın ihtiyaçlarına cevap veren bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: İnsanı, düşünceyi, özgürlüğü, ahlakı ve saygıyı ilke edinen, güvenli ve huzurlu bir ortamda rekabet duygusuyla öğrenmeyi öğrenen, kendine güvenen, sorumluluklarının bilincinde ve sunulan fırsatları başarıya dönüştürebilen bireyler yetiştirmek

Başarılar: Okulumuz hem akademik hem sportif hem de sosyal açıdan Kocaeli ilinin öncü okullarından biridir.

Saatler: 7.30 - 13:00 13:10 - 18:40
Taban-Tavan Puan Bilgileri: YOK
Okulun Sınav Başarı Durumu: YOK
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: YOK
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda yüzme, atletizm, eskrim, futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, tenis ve dans branşlarında toplam 453 lisanslı sporcu bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi Robot Bilim Etkinliği, Bilimsel geziler, Bu Benim Eserim Proje Yarışması gibi bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda farklı branşlarda proje çalışmaları yapılmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıflar Kontenjanımız 150 Kişi olarak belirlenmiştir.

Telefon - 0262 311 0075

WEB - https://yahyakaptanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - YAHYAKAPTAN MAH. ÇİÇEKLİ SK. YAHYAKAPTAN ORTAOKULU BLOK NO 7 İZMİT / KOCAELİ

Öğretim Şekli :İKİLİ

Yerleşim Yeri - OKULUMUZ EMLAKBANK TOKİ TARAFINDAN YAPILAN YAHYA KAPTAN MAHALLESİNDE BULUNMAKTADIR.

Ulaşım HALKEVİ VE YÜRÜYÜŞ YOLUNDAN KALKAN YAHYA KAPTAN MAHALLESİ OTOBÜSLERİNE BİNİLEBİLİR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 5 KM